Loading...

 

ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΕΔΩ

Ὑγιεία καὶ Χαρά

Κανόνες ὑγιεινῆς διατροφῆς

  1. Τρῶμε μόνο ἐδώδιμα καὶ ἐποχῆς σὲ θερμοκρασία δωματίου.
  2. Τρῶμε περισσότερες: «ὠμὲς σαλάτες», «ἶνες», «φρέσκα φροῦτα», ψάρια, ὄσπρια, καρπούς, λιγώτερο μαγειρευτά, μικρὲς ποσότητες γευμάτων, μὲ μικρὲς μπουκιὲς καὶ μασῶντας καλά.
  3. Φροντίζουμε πάντα γιὰ τὴν ποικιλία καὶ πληρότητα τῆς διατροφῆς σὲ ἰχνοστοιχεῖα καὶ βιταμῖνες.
  4. Καθορίζουμε σταθερὲς ὧρες γευμάτων - τριῶν ἢ τεσσάρων ἡμερησίως.
  5. Δὲν βάζουμε τίποτα στὸ στόμα ἐνδιαμέσως τῶν καθωρισμένων στὴν ὥρα τους γευμάτων. Πλένουμε καλὰ τὰ δόντια μετὰ κάθε γεῦμα.
  6. «Καθημερινὴ νηστεία» Τὸ τελευταῖο γεῦμα τῆς ἡμέρας 3 περίπου ὧρες πρὶν ἀπὸ τὸν ὕπνο. Τὸ ἑπόμενο γεῦμα, τὸ «πρωϊνό», μετὰ τὴν πρωϊνὴ Γυμναστική.
  7. Ὄχι --ὁλοσχερῶς καὶ διὰ ροπάλου!-- σ' ὅλα τὰ Ἀπαγορευμένα: «Ζάχαρη, λευκὰ ἄλευρα, ἁλάτια, συντηρητικά».
  8. Ἀντικαθιστοῦμε τὴν ζάχαρη μὲ μέλι καὶ τὰ λευκὰ ἄλευρα μὲ ὁλικῆς.
  9. Σταθερὸ βάρος σώματος: δείκτης καὶ προϋπόθεση ὑγίειας.
  10. Τρῶμε ὅ,τι μάθαμε στὴν παιδική μας ἡλικία, ἀλλὰ στὴν ΥΓΙΕΙΝΗ του ἐκδοχή.


Ὑγιεία καὶ Χαρά