ΒΛΥΣΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Σχολή Χημικών Μηχανικών


  

Ο Απόστολος Βλυσίδης είναι από το 1981 μέλος του διδακτικού προσωπικού της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Γεννήθηκε το 1953 στην Αλεξανδρούπολη, σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο ΕΜΠ, από όπου αποφοίτησε το 1976. Στη συνέχεια απέκτησε το μεταπτυχιακό δίπλωμα του Επιχειρησιακού Ερευνητή από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ. Η διδακτορική του διατριβή με τίτλο "Αριστοποίηση Μοντέλου στη Διαδικασία της Αναερόβιας Χώνευσης στη Θερμόφιλη Περιοχή" ολοκληρώθηκε το 1987. Από το 2005 κατέχει τη θέση του Καθηγητή στο Εργαστήριο Οργανικής Χημικής Τεχνολογίας της Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ στη γνωστική περιοχή "Τεχνολογίες Προστασίας Περιβάλλοντος".

Οι κύριοι τομείς ερευνητικής ενασχόλησης του καθηγητή Α. Βλυσίδη είναι:

  • Τεχνολογίες επεξεργασίας αποβλήτων

  • Καθαρές τεχνολογίες

  • Θεωρητική μοντελοποίηση διεργασιών

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα του Α. Βλυσίδη περιλαμβάνει την διδασκαλία ενός μαθήματος κορμού με τίτλο "Μηχανική Περιβάλλοντος", δύο μαθημάτων επιλογής "Σχεδιασμός Καθαρών Βιομηχανιών" και "Βιομηχανική Ρύπανση" καθώς και ενός μαθήματος στα πλαίσια του Διεπιστημονικού-Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας "Περιβαλλοντική Τεχνολογία και Διαχείριση".

Ο Α. Βλυσίδης ασχολείται με την έρευνα αναλαμβάνοντας σύγχρονα ερευνητικά προγράμματα και μελετώντας προϊόντα ποικίλων εφαρμογών. Η δραστηριότητα αυτή διακρίνεται για τον πρωτοποριακό της χαρακτήρα αλλά και την αποτελεσματικότητά της και δημοσιοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε περιοδικά ερευνητικού ενδιαφέροντος. Περισσότερες από 90 επιστημονικές δημοσιεύσεις, 19 διεθνή και ελληνικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας καθώς και πάνω από 140 παρουσιάσεις σε συνέδρια εκπροσωπούν την επιστημονική του εργασία.

 

 

  αρχική Σελίδα

  Βιογραφικό

  Δραστηριότητες

  Δημοσιεύσεις

  Μαθήματα

  Επικοινωνία