Η λίστα


Το βασικό μας πρόβλημα είναι το εξής: ορισμένα τραγούδια και μουσικά κομμάτια τα έχουμε ακούσει τόσες φορές, ώστε δεν μπορούμε να τα ξανακούσουμε! Προκειμένου λοιπόν να αρχίσει κάποιος να τα τραγουδάει ή να τα παίζει ή να τα βάλει στο μηχάνημα και να βρεθούμε στη δύσκολη θέση να του ζητήσουμε να το κόψει αμέσως, έχουμε έτοιμη τη λίστα για να είναι γνωστή εκ των προτέρων.

Η λίστα έχει δημιουργηθεί και συντηρείται από ειδική επιτροπή στην οποία συμμετέχουν ο Στέφανος, ο Άγγελος, η Σοφία, η Δήμητρα κι εγώ. Το καταστατικό της επιτροπής είναι το εξής:

  1. Ένα τραγούδι ή μουσικό κομμάτι μπαίνει στη λίστα με πλειοψηφία 4/5 της επιτροπής.
  2. Ένα τραγούδι ή μουσικό κομμάτι μπαίνει στην επικίνδυνη ζώνη με απόλυτη πλειοψηφία.
  3. Ένα τραγούδι βγαίνει από τη λίστα με πλειοψηφία 2/5 και από την επικίνδυνη ζώνη με απόλυτη πλειοψηφία. Αυτό σπάνια συμβαίνει, γιατί γενικά η λίστα συμπεριφέρεται σαν μαύρη τρύπα.

Η λίστα

Ούτε να σκεφτείτε ότι θα παίξετε, θα τραγουδήσετε ή θα βάλετε τα εξής:

Η επικίνδυνη ζώνη

Εδώ έχουμε ορισμένα κομμάτια τα οποία συνιστάται να αποφεύγονται, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να μπουν στη λίστα, και θα είναι κρίμα, γιατί μερικά από αυτά είναι αριστουργήματα.

[2003-03-13: Η λίστα έχει πάψει εδώ και καιρό να συντηρείται γιατί η επιτροπή έχασε το ενδιαφέρον της. Θα ήθελα από το ταπεινό πληκτρολόγιό μου να καταγγείλω τη στάση συγκεκριμένου ατόμου της επιτροπής, το οποίο υποστήριξε, λίγο καιρό μετά την κατάρτιση της λίστας, ότι είναι υπερβολικά δεσμευτική και πως για όλα υπάρχουν εξαιρέσεις, ακόμα και για τα τραγούδια της λίστας. Πρωτοστάτησε έτσι στην πράξη προδοσίας που είχε συνέπεια τη διάλυση της επιτροπής.]

Πίσω στην κεντρική σελίδα μου